FloraHolland: bloemfeestdag in zomer

Bloemenveiling FloraHolland heeft plannen om in de zomer een bloemfeestdag in het leven te roepen.

FloraHolland%3A+bloemfeestdag+in+zomer
© Nieuwe Oogst

Dat zei Will Zuiderwijk, productspecialist roos bij FloraHolland, donderdag tijdens de rozendag die in Keukenhof werd gehouden.

Op een suggestie van onderzoeker Henk Barendse dat er een soort Valentinadag in juli zou moeten komen, reageerde Zuiderwijk dat FloraHolland al aan zo'n soort plan werkt. Verdere details hierover wil FloraHolland nog niet loslaten.

Vaasleven

Barendse kwam met de suggestie omdat een bloemfeestdag in de zomer wat de aanvoer van bloemen en de duur van het vaasleven betreft het gunstigst is. Nederlandse rozen blijven dan twaalf tot veertien dagen goed in de vaas, terwijl dat in de winter veel korter is.

In de zomer presteert de Nederlandse roos veel beter dan de importroos, maar in de winter is dat niet zo en doen importrozen het in de regel iets beter dan de Nederlandse rozen.

Alternatief gezegde

Een sterke opleving van de verkoop, zoals gebruikelijk bij feestdagen waar bloemen worden geschonken, is daarom welkom in de zomer.

'Alle vrouwen op het strand hebben rozen in de hand', opperde Barendse als alternatief voor de sierteelt-oneliner 'Vrouwen bloot, handel dood'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer