Dijken+De+Horn+langs+de+Vecht+sterker
Nieuws
© CDA

Dijken De Horn langs de Vecht sterker

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat het dijktraject 'De Horn' langs de Vecht versterken.

Het bestuur van het waterschap heeft hiertoe het ontwerp-dijkverbeteringsplan vastgesteld. De werkzaamheden starten in het najaar van 2015.

Dit dijktraject van ongeveer 800 meter ligt langs de Vecht in gemeente Weesp. De dijk moet worden verbeterd om de dijk en het achterland nu en in de toekomst veilig te stellen.

Goede conditie

Hoogheemraad Gerard Korrel: 'De Horn is één van de dijken die zorgt voor droge voeten in de Aetsveldse Polder. Het is dus van belang dat deze dijk in goede conditie blijft. Daarom is er een ontwerpplan opgesteld om de dijk te verbeteren.'

'Het waterschap vindt het belangrijk om de omgeving hierbij te betrekken en heeft daarom al vanaf 2014 gesprekken gevoerd met bewoners en belanghebbenden aan de dijk over de gevolgen van de verbetering', vervolgt Korrel.

'Bijvoorbeeld over bereikbaarheid, bomen op de dijk en knelpunten tijdens de uitvoering. De afspraken die hieruit zijn voortgekomen zijn zoveel mogelijk verwerkt in het ontwerpplan dat nu ter inzage ligt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer