Culter 3.0 spit en woelt tegelijk

Imants breidt het productassortiment uit met de Imants Culter 3.0 diepwoeler of voorzetwoeler. De machine is te combineren met een spitmachine of andere werktuigen.

Han ReindsenVolgens Imants is er in het veld behoefte aan een woeler die makkelijk is te combineren met een spitmachine en is te gebruiken met weinig trekkracht. De Culter 3.0 is ook te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld een losse rol, een rotorkopeg of een schijveneg.
Uit de praktijk blijkt dat de verdichting door sommige oogstomstandigheden dieper optreedt dan de bouwvoor. Hierdoor is er de wens om deze vaak schralere ondergrond wel open te breken, maar deze niet te betrekken in de bouwvoor.
Het is belangrijk om breuklijnen te creëren waarbij lucht en plantwortels tot de diepere grondlagen kunnen doordringen. Tevens is er geen storende laag meer die water tegen houdt, zowel opwaarts (capillair) als neerwaarts.
De Culter 3.0 maakt het mogelijk bij bepaalde gewassen te kunnen woelen en spitten, alleen te woelen of alleen te spitten. Hierdoor is de machine breed inzetbaar.
De machine is standaard uitgevoerd met zes rechte Culter-tanden. Deze zijn ontwikkeld om een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat te behalen, evenals lage kosten per hectare. De tanden zijn gemaakt van hardmetaal met eenvoudig verwisselbare slijtdelen.
Het is mogelijk met minder Culter-tanden te werken. Deze zijn eenvoudig op verschillende afstanden te monteren.

Ondergrond breken

De Culter-tanden zorgen voor het gelijkmatig omhoog brengen (en hierdoor breken) van de ondergrond zonder ongewenste grondverplaatsing met een gelijkmatig bodemprofiel over de gehele werkbreedte. Hierdoor krijgt het bodemleven zuurstof en kan er makkelijker een capillaire werking optreden.
De machine is zo geconstrueerd dat deze dicht op de trekker zit en dat de spitmachine uitzonderlijk dicht aan de woeler gekoppeld is zonder dat de woeltanden in de spitas kunnen komen.
De machine heeft een hydraulische hef met een vermogen van 3.000 kilo . De machine heeft een maximale werkdiepte van 60 centimeter en is geschikt voor trekkers tot 400 pk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer