Boer + Buur verbindt twee werelden

Vijf varkenshouders wilden een avond organiseren voor beroepsgenoten, maar het wordt een avond voor vakbroeders en hun buren. Donderdag 9 april is de eerste Boer + Buur-avond in kulturhus Veluvine in Nunspeet.

Boer+%2B+Buur+verbindt+twee+werelden
© Nieuwe Oogst

De avond is een initiatief van de varkenshouders: Pieter Bouw (Voorthuizen), Jaco Geurts (Scherpenzeel), Jan van Ommeren (Lunteren), Evert van Veenschoten (Kootwijkerbroek) en Jan Overeem (Nijkerk). Zij wilden iets unieks organiseren voor de varkenshouders van de Veluwe.

Goed contact

'We zaten samen te brainstormen en kwamen op het idee om een avond te organiseren waarbij twee werelden samenkomen. In onze samenleving is een goed contact met de buren belangrijk en wij willen transparant zijn naar onze omgeving', licht vermeerderaar Jan Overeem toe.

Varkenshouders willen laten zien wat we aan het doen zijn, dat we hun bedrijf met passie uitoefenen en dat dat niet altijd even makkelijk gaat. Overeem: 'Een goede verhouding met onze naaste buren is oh zo belangrijk voor de ontwikkeling van onze bedrijven. Daarom bieden hen deze avond aan.'

Theater en debat

Boer + Buur is een avondvullend programma met theater en een debat. De Belg Lucas De Man brengt het stuk 'Wij Varkensland' op de planken. Een weerslag van twee maanden stage die hij liep bij verschillende varkenshouders. Hij houdt daarbij zowel Boer als Buur een spiegel voor.

'Boeren vinden herkenning, terwijl het voor andere bezoekers vooral een eye-opener is', zegt Overeem over het stuk. Aansluitend gaat Janneke Janssens van de De Snuitgeverij samen met Lucas de Man op een informele wijze het gesprek met de zaal aan.

Belangstellenden die de avond willen bijwonen, kunnen nog kaarten reserveren. Voor meer informatie klik hier.

Boer + Buur op andere locaties

De uitwerking van de Boer + Buur-avond deden de vijf varkenshouders in samenspraak met Veevenement. Veevenement kan speciaal voor uw regio of doelgroep ook een Boer + Buur evenement organiseren. Stuur een mail naar Info@boerbuur.nl en zij nemen contact op.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer