Duidelijkheid EZ over landschapselementen

Landschapselementen waarvoor in het verleden beheersubsidie is ontvangen, mogen worden ingezet voor invulling van de vergroeningseisen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).

Duidelijkheid+EZ+over+landschapselementen
© nieuwe oogst

Dat antwoordt staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) op Kamervragen van Jaco Geurts (CDA).

De vraag van Geurts betrof landschapselementen waarvoor de betreffende boer eerder subsidie kreeg uit de Provinciale Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer en/of uit het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer.

Dijksma laat weten dat in bepaalde gevallen ook een areaal waarvoor een beheersovereenkomst is afgesloten, onderdeel kan zijn van de invulling van het ecologische aandachtsgebied.

Onbeheerde akkerrand

De staatssecretaris noemt als voorbeeld een akkerrand die is ingezet als ‘onbeheerde akkerrand’ in het kader van de vergroening.

In zo’n geval kan wel de vergoeding op het agrarisch natuurbeheer worden aangepast. Dit om dubbele financiering te voorkomen.

Meer antwoorden

Dijksma geeft ook antwoord op een reeks andere vragen van Geurts over landschapselementen als invulling van de vergroening. De volledige tekst is te vinden op de website van het ministerie van Economische Zaken

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer