Pop-up MelkSalon geopend in Amsterdam

Met het uitdelen van melk is woensdagmiddag de pop-up MelkSalon in Amsterdam geopend. In dit proef- en ontwerplokaal zijn de hele maand april acties om melk en zuivelproducten te promoten.

Pop%2Dup+MelkSalon+geopend+in+Amsterdam
© Ella Tilgenkamp

Tijdens de opening deelden initiatiefneemster Sietske Klooster en melkveehouder Jan Uitentuis uit Middenbeemster verse melk uit.

De pop-up MelkSalon brengt consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen om de waarde van melk te herontdekken.

In de pop-up MelkSalon worden onder meer diners, filmavonden, lezingen en ontwerpsessies gehouden. De pop-up store is tegelijkertijd een winkel en een melkbar waar iedereen binnen kan lopen om bijzondere soorten melk te proeven.

Einde melkquotum

Dat de pop-up MelkSalon juist woensdag is geopend, is niet toevallig. Doordat het melkquotum per 1 april is opgeheven, is het voor veel melkveehouders 'Oud en Nieuw'.

De pop-up MelkSalon wil juist nu werken aan een dialoog tussen verschillende belanghebbenden. Op deze manier willen de organisatoren op zoek gaan naar de herwaardering van melk, passend bij deze tijd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer