MelkSalon wil Amsterdam aan de melk

Amsterdam krijgt vanaf 1 april een MelkSalon. Dit proef- en ontwerplokaal brengt consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers en wetenschappers samen om de waarde van melk te ontdekken.

MelkSalon+wil+Amsterdam+aan+de+melk
© MelkSalon

De MelkSalon is tegelijkertijd een winkel en een melkbar waar bezoekers binnen kunnen lopen om bijzondere soorten melk te proeven.

De MelkSalon is een initiatief van ontwerper Sietske Klooster en project- en campagnebureau Food Cabinet. 'Op 1 april vervalt het Europese melkquotum, waarmee de beperkingen op de hoeveelheid melkproductie worden opgeheven.'

'Het is het 'oud & nieuw' voor melkveehouders, een mooi moment om opnieuw te kijken naar de rol van melk en hoe we het willen produceren en consumeren', aldus Klooster.

Nieuwe kijk op melk

Melk kopen consumenten tegenwoordig in de supermarkt, maar nog steeds speelt melk een belangrijke rol in de Nederlandse geschiedenis, (eet)cultuur, economie, innovatiegeest en het landschap, stelt Klooster. Toch weten velen volgens haar maar weinig van deze rijke invloed van melk.

Tegelijkertijd is er een sterke maatschappelijke discussie gaande over de consumptie van melk, de invloed op milieu en landschap en de prijs die de consument ervoor betaalt. Met de MelkSalon wil Klooster daarom melk uit de anonimiteit halen en de dialoog aangaan over de betekenis van het product voor cultuur en maatschappij.

Programma

Gedurende de hele maand april is de MelkSalon open en kan iedereen deelnemen aan het programma. Om een divers inhoudelijk aanbod te garanderen, wordt er samengewerkt met een groot netwerk van melkveehouders, verwerkers en makers.

Chefkok Gilbert Kolff zorgt met Samuel Levie voor de culinaire invulling. Voor professionals wordt een serie ontwerpsessies georganiseerd waarmee nieuwe ideeën in beweging worden gezet. De volledige programmering wordt op 12 maart bekend gemaakt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer