Melkboer+in+Amsterdam+terug+voor+pop%2Dup+salon
Nieuws
© MelkSalon

Melkboer in Amsterdam terug voor pop-up salon

De melkboer is in Amsterdam terug van weggeweest. Hij levert woensdag 1 april ter gelegenheid van de opening van de pop-up MelkSalon aan de Oude Spiegelstraat 6 eerste verse melk af.

De pop-up MelkSalon is een tijdelijk proef- en ontwerplokaal. 'Het brengt consumenten, melkveehouders, zuivelverwerkers, ontwerpers en wetenschappers samen om de waarde(n) van melk te verkennen', geeft initiatiefneemster Sietske Klooster aan.

Samen met projectbureau Food Cabinet is de ontwerpster de drijvende kracht achter de MelkSalon. Het initiatief wordt gesteund door de Nederlandse Zuivel Organisatie, The Milk Story, Triodos Foundation en Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant.

Melkbar

De pop-up MelkSalon beschikt over een melkbar met elke week een menu van vijf andere volle melken uit heel Nederland. Melkmeisjes en melkjongens schenken een proeverij uit van verschillende melken.

Ook kan bij de melk een gestoomd melkbroodje worden besteld 'met uitgemolken koe of grasvulling'. 'Het melkmenu zet je aan het denken over de herkomst en smaak van melk en de onderlinge verschillen', laat Klooster weten.

De melkbar is geopend van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17uur.

Ontwerpsessies

Speciaal voor professionals uit de zuivelsector en de creatieve sector wordt een serie ontwerpsessies in de pop-up MelkSalon georganiseerd.

In deze sessies wordt de zuivelsector op een ontwerpende manier onder de loep genomen en worden toekomstscenario’s ontwikkeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer