%27Herstel+economie+in+alle+marktsectoren%27
Nieuws
© Rabobank

'Herstel economie in alle marktsectoren'

Bedrijven profiteren over de hele linie van het herstel van de economie dit jaar. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde sectorprognose van de Rabobank.

De op het buitenland gerichte sectoren profiteren het meest, maar ook in sectoren die sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse vraag trekt de groei aan ten opzichte van vorig jaar.

De uitvoer blijft dit jaar de belangrijkste groeimotor, volgens het rapport. Maar ook de bestedingen van consumenten dragen bij aan de economische groei. De bedrijfsinvesteringen zullen dit jaar verder toenemen met 4 procent.

De particuliere consumptie groeit dit jaar volgens de Rabobank met 1,25 procent.

Schade van de crisis

'De schade van de crisis is zeker nog niet overal gerepareerd. Ondernemers zullen alert moeten blijven. De dynamiek in de markt is ongekend en concurrentieverhoudingen kunnen snel veranderen', zegt directeur-bedrijven Paul Dirken bij Rabobank.

Hij wijst ook op risico's zoals een Griekse exit uit de eurozone of opnieuw oplaaiende spanningen tussen Rusland en het Westen.

De op het buitenland gerichte sectoren groeien relatief hard. Voor 2015 verwacht de bank een volumegroei in de industrie van 2,6 procent.

Weer

 • Vrijdag
  6° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  5° / -1°
  10 %
Meer weer