Teller+donatie%2Dactie+POV+op+90%2E000+euro
Nieuws
© POV

Teller donatie-actie POV op 90.000 euro

De teller van de donatie-actie van de Producenten Organisatie Varkenshouder (POV) staat inmiddels op 90.000 euro. De actie startte in januari en het geld is bestemd voor promotie van de sector.

POV is tevreden over het verloop van de actie tot nu toe. Er komt nog steeds geld binnen en ook de reacties uit de sector zijn positief.

'Omgerekend is er sinds de start van de actie, eind januari, dagelijks gemiddeld ruim 1.600 euro binnengekomen', rekent POV-voorzitter Ingrid Jansen voor.

Verdeling PR-geld

Met het ontvangen geld kan al een aantal promotieactiviteiten (deels) worden gefinancierd. Hoe het geld wordt verdeeld, is op dit moment binnen de POV onderwerp van gesprek.

De POV-voorzitter noemt het een gezamenlijke verantwoordelijkheid om maatschappelijk draagvlak te creëren en het draagvlak dat de varkenshouderij in de maatschappij al heeft, te vergroten.

Goed imago ieders belang

Sectorpromotie is hiervoor volgens Jansen een belangrijk instrument. 'Alle varkenshouders en ook alle toeleverende bedrijven profiteren mee van een gezonde varkenshouderij met een goed imago. Wij vinden het dan ook normaal dat iedereen daaraan zijn steentje bijdraagt.'

Voor hoe de financiën voor de sectorpromotie en -communicatie na 2015 bij elkaar worden gehaald, wordt op dit moment een plan gemaakt. 'Daarvoor zijn een paar opties en die worden nu onderzocht', zegt Jansen.

Onder één vlag

De samenwerking met de diverse promotie-organisaties, zoals Varkens in Zicht, BIG Challenge, Varkensgilde, Het Kleine Loo en Varkens Vandaag, staat ook goed in de steigers.

Die organisaties werken sinds gisteren officieel samen in een werkgroep, die onder POV-vlag zal opereren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  60 %
Meer weer