Onduidelijkheid over Russische tarweoogst

Op de internationale markten zijn deze week de tarwenoteringen gestegen onder meer vanwege uiteenlopende berichten over de verwachte tarweoogst in Rusland.

Onduidelijkheid+over+Russische+tarweoogst
© Arno de Snoo

De notering op het meicontract voor maaltarwe bij de Matif in Parijs steeg deze week van 191 euro tot vrijdag 195,50 euro per ton.

De onduidelijkheid over de oogstprognoses in Rusland wordt veroorzaakt doordat de overheid enerzijds bericht over een totale graanoogst van meer dan 100 miljoen ton. Analysebureaus daarentegen komen niet verder dan 70 tot 85 miljoen ton.

Slechte conditie

In het weekbericht granen meldt RVO dat de analisten een kleinere oogst verwachten vanwege de slechte conditie van de wintergranen in veel teeltgebieden. Bovendien beschikken de meeste Russische graantelers niet over de financiële middelen om de beschadigde arealen opnieuw in te zaaien.

In Oekraïne zijn de omstandigheden om zomertarwe in te zaaien minder gunstig. Verder hebben delen van de Verenigde Staten te maken met een mindere ontwikkeling van tarwepercelen vanwege de droogte.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer