Definitieve uitslag westelijke waterschappen

De waterschappen in West-Nederland maakten dinsdag de definitieve uitslagen bekend. In veel gevallen was de opkomst bij de verkiezingen vorige week woensdag twee keer zo hoog als in 2011.

Definitieve+uitslag+westelijke+waterschappen
© Hollands Nooderkwartier

Bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier krijgen vier partijen vier zetels: Water Natuurlijk, CDA, VVD en Groen, Water & Land. De grootste partijen van Schieland en Krimpenerwaard zijn Water Natuurlijk (4), VVD (4), CDA (3) en PvdA (3).

Opvallend is de verkiezing van drie zetels voor de Partij van de Dieren bij de waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). De regeringspartijen VVD en PvdA kwamen bij AGV opvallend genoeg als winnaars uit de bus met beiden vijf zetels.

Rijnland

Grote winnaar bij HDSR is Water Natuurlijk met zes zetels. In Rijnland gaan de meeste zetels naar CDA, VVD (beiden 4) en PvdA en WN (beiden 3). De Waterschapspartij Hollandse Delta haalde in Hollandse Delta de winst dik binnen met zes zetels.

In Delfland is de spoeling dun voor veel partijen, achter winnaar Algemene Waterschapspartij (4) behaalden WN, CDA, PvdA en VVD allen drie zetels.

Opkomst

De opkomst was in Hollandse Delta het laagst met 38 procent, bij Hoogheemraadschap Rijnland met 46,6 procent het hoogst.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer