Op tijd klaar voor de Gecombineerde opgave

De Gecombineerde opgave kan vanaf 1 april worden ingevuld. Belangrijk is de zaken op tijd voor elkaar te hebben, zodat er voldoende tijd is om de Gecombineerde opgave te doen.

Een eHerkenning is nodig om de Gecombineerde opgave digitaal te kunnen doen. Heeft u deze nog niet, dan kunt u deze aanschaffen, bijvoorbeeld via LTO Ledenvoordeel. Voor het verzenden van de Gecombineerde opgave zijn nog steeds TAN-codes nodig. Deze kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via Mijn dossier of telefonisch aanvragen. Dan worden ze op papier of per sms toegestuurd.
De Gecombineerde opgave invullen gaat vaak het best via de internetbrowsers Google Chrome of Mozilla Firefox. Als u niet over internet beschikt, is het verstandig de papieren opgave zo snel mogelijk (na 1 april) aan te vragen of bijvoorbeeld de accountant te machtigen voor de eHerkenning.
Alleen actieve landbouwers komen in aanmerking voor betalingsrechten. U moet als agrarisch ondernemer staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en daar een SBI-code hebben die begint met 011, 012, 013, 014 of 015. Elke ondernemer moet zelf zijn KvK-nummer aan RVO hebben doorgegeven op mijn.rvo.nl, via Mijn dossier.
In Mijn dossier kunt u referentiegegevens raadplegen. Daar staat of u toegang tot het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) heeft en wat de referentiewaarde is.
Informatie over het nieuwe GLB staat op https://mijn.rvo.nl/gemeenschappelijk-landbouwbeleid-nieuw-glb. Hier staan ook veelgestelde vragen, digitale nieuwsbrieven en de GLB-check, die een goed inzicht geeft in de gevolgen van het bouwplan voor de vergroeningseisen en betalingsrechten. Indien nodig kan het bouwplan nog worden aangepast, voordat deze in de Gecombineerde opgave wordt opgegeven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer