Bodem verbindt

Bodem+verbindt
© Nieuwe Oogst

Het voorjaar staat nu echt voor de deur. Narcissen en krokussen steken uit de grond en kleuren de plantsoenen. De eerste redelijk warme dagen hebben we achter de rug en dan worden boeren onrustig.
Mooi droog weer met een temperatuur boven de 10 graden Celsius, dan lopen de trekkers warm om het land op te kunnen. Om te woelen, te eggen, te bemesten met dit jaar strengere normen. Het zaaibed wordt voorbereid op een nieuw groeiseizoen.
Misschien heeft u als ondernemer wel meer kennis en inzicht over de kwaliteit van de eigen grond opgedaan, omdat in het afgelopen winterseizoen overal in het land bijeenkomsten zijn georganiseerd om uw kennis over bodemleven en -vruchtbaarheid te verdiepen.
Het Internationale Jaar van de Bodem is de directe aanleiding om daar meer aandacht aan te besteden. Niet alleen in eigen kring, er zijn veel organisaties die op een of andere manier verdiepen van kennis over bodemleven in hun programma hebben opgenomen.
Dat is mooi, dat is precies de bedoeling van de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties.
Wereldwijd werken aan bewustwording en verspreiden en delen van kennis, omdat de zorg over de kwaliteit van ons belangrijkste productiemiddel, de bodem, niet alleen de zorg is van de boer en de tuinder die de grond jaar in jaar uit, generatie op generatie bewerken.
De bodem is van ons allemaal. De bodem verbindt, staat symbool voor de continuïteit van de voedselproductie. En dat gaat ons allen aan. Consument en producent hebben een gemeenschappelijk belang.

Hans Huijbers

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer