Veerman+moet+Westland+herstructureren
Nieuws
© NVT

Veerman moet Westland herstructureren

Cees Veerman is door het Cluster Agrologistiek Westland en de Rabobank benaderd als trekker van de modernisering van het teeltareaal.

Het Cluster Agrologistiek Westland bestaat uit de bedrijventerreinen ABC Westland, Honderdland en Trade Parc Westland (FloraHolland).

Dit samenwerkingsverband stelde twee jaar geleden oud minister Karla Peijs aan als voorzitter.

The Greenery

Veerman was onder meer minister van Landbouw en de architect van de fusie van 13 Nederlandse groenten- en fruitveilingen tot the Greenery.

Recent was Veerman commissaris bij Rabobank Nederland, deze functie heeft hij afgelopen week neergelegd om zich aan zijn nieuwe taak te wijden.

1000 hectare

De komende tijd wordt met de belanghebbenden gesproken over de exacte opdracht en aanpak, meldt gemeente Westland.

Het gaat in elk geval om optimalisering van de ruimtelijke structuur van het Westlandse glastuinbouwareaal. Er moet 1000 hectare geherstructureerd worden.

Obstakels

Door de voortdurende economische recessie blijft modernisering van het teeltareaal al geruime tijd achter.

Samen met het bedrijfsleven werkt de gemeente aan het wegnemen van ruimtelijke en financiële obstakels die de modernisering van het glastuinbouwareaal in de weg staan, aldus de gemeente.

Doorbraken

'Veerman is een boegbeeld en kan met zijn invloed mogelijk doorbraken op hoger niveau bewerkstellingen', zegt een woordvoerder van LTO Glaskracht Nederland in een reactie.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer