Oud%2Dminister+Veerman+voorzitter+Groenfonds
Nieuws
© WUR

Oud-minister Veerman voorzitter Groenfonds

Oud-landbouwminister Cees Veerman is deze week door het ministerie van Economische Zaken en de twaalf provincies benoemd tot voorzitter van het Nationaal Groenfonds.

In deze nieuwe functie zal Veerman een belangrijke rol spelen bij de financiering van natuur en landschap en het bijdragen aan duurzame projecten in Nederland.

Veerman volgt Pieter van Vollenhoven op. Die was sinds 1994 voorzitter van het fonds, dat werd opgericht door het toenmalige ministerie van Landbouw en Natuurbeheer en de twaalf provincies.

Nieuwe natuur

Doel van het Nationaal Groenfonds is het behoud en beheer van natuur en landschap en de realisatie van nieuwe natuur in Nederland te bevorderen.

Het fonds wil de samenhang tussen natuur, samenleving, economie en omgeving versterken, bijvoorbeeld door financiering van projecten waarin landbouw, toerisme of openluchtrecreatie worden gecombineerd met natuur.

Financiering

Het Nationaal Groenfonds heeft een financieringsportefeuille van 750 miljoen euro en beheert 450 miljoen euro aan gelden die voor natuur en landschap bestemd zijn.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer