Minder emissies Rijnland

Rijnland - Het hoogheemraadschap van Rijnland en LTO Glaskracht gaan gezamenlijk de emissie van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen verder reduceren.

Beide partijen ondertekenden hiertoe dinsdag het ‘Afsprakenkader emissies glastuinbouw’. Hierin staat hoe zij de reductie samen willen bereiken. Namens LTO Glaskracht tekenden bestuurder Koos Hoogendoorn van LTO Noord Zuid-Holland en Bart Oostveen uit Noord-Holland.
Beide bestuurders zijn van mening dat de kwaliteit van het oppervlaktewater de afgelopen jaren flink is verbeterd. Zij blijven daarom hameren op maatwerk in de regio.
Voor Rijnland tekende hoogheemraad Hans Schouffoer. ‘Het is belangrijk dat de sector zijn verantwoordelijkheid neemt en laat zien dat hij actief werkt aan schoon water in de leefomgeving. Gezond water dat voldoet aan de chemische en ecologische normen is niet alleen in het belang van inwoners van Rijnland maar ook van de sector zelf.’
Het water voldoet nog niet altijd aan de gewenste ecologische kwaliteit, omdat er regelmatig te veel concentraties aan gewasbeschermingsmiddelen worden gemeten.
In het Afsprakenkader spreken partijen af om in 2015 samen een uitvoeringsprogramma op te stellen. Dat moet duidelijk maken hoe de doelen in 2027 worden gehaald.
Rijnland en LTO Glaskracht willen dat ook de gemeenten zich aansluiten bij het Afsprakenkader.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer