Bokashi verbetert bodem bij boomkwekerij

In het kader van het project 'Vitale Circulaire Organische Economie' (VICOE) is donderdag de eerste bokashi-hoop uitgereden bij Boomkwekerij Poppelaars in Sprundel.

Bokashi+verbetert+bodem+bij+boomkwekerij
© eigen foto

Dit gebeurde onder ruime belangstelling van mensen van waterschappen, gemeenten, agrarische natuurverenigingen, loonwerkers, boomkwekers en enkele veehouders.

Het maken van bokashi - Japans voor gefermenteerd organisch materiaal - is een manier om organische reststromen op te waarderen tot goed bruikbaar materiaal voor de verbetering van bodemvruchtbaarheid en ziekteweerbaarheid.

Bermmaaisel

In dit geval gaat het om reststromen, schoon bermmaaisel, van gemeente Rucphen uit het natuurgebied Bakkersmeer, direct achter Boomkwekerij Poppelaars.

Gemeente Rucphen geeft een bijdrage per kuub die wordt afgenomen. Dit kan ongeveer de kosten voor het maken van de bokashi dekken.

Kleine kingloop

Hiermee wordt dichtbij in de kleine kringloop, binnen een straal van 1 kilometer, een goede verwerking van de reststromen gerealiseerd. Vergelijkbare projecten lopen ook via waterschap Brabantse Delta in de regio Zundert.

De werken zijn uitgevoerd in samenwerking met loonbedrijf Huybregts. Binnen VICOE worden de voor- en nadelen becijferd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer