Groningers%3A+provincie+investeer+in+natuur
Nieuws
© Natuurmonuten

Groningers: provincie investeer in natuur

Een ruime meerderheid van 65 procent van de mensen die de StemWijzer hebben ingevuld, wil dat provincie Groningen minimaal op hetzelfde niveau blijft investeren in natuur.

De meerderheid van de 'invullers' vindt bovendien natuur een provinciale kerntaak, geeft Bart Zwiers van Natuurmonumenten aan.

'Want niet alleen wil die groep de investeringen in de natuur minimaal op hetzelfde niveau voortzetten, dat geldt ook voor verduurzaming van de landbouw en het afronden van Natuurnetwerk Nederland. Zo'n 30 procent van de Groningers is daartegen.'

Natuurnetwerk Nederland

Door de afronding van Natuurnetwerk Nederland, voorheen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), krijgen dieren en planten meer ruimte. In Nederland is nog maar 15 procent over van de soortenrijkdom. Ons land scoort daarmee het slechtst in Europa.

'De provincies kunnen daar verandering in brengen door samen met maatschappelijke organisaties als Natuurmonumenten de natuur sterker te maken', verzekert Zwiers.

Verkiezingen

Daar gaan de komende verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen ook over, vertelt Zwiers.'Natuur is niet alleen nodig voor de biodiversiteit. Het levert banen op, maakt huizen meer waard en zorgt voor toerisme.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer