%27Nederlands+probleem+natuurregels%27
Nieuws
© EC

'Nederlands probleem natuurregels'

Nederland haalt zichzelf veel problemen op de hals door een te strenge toepassing van de Europese natuurregels. Dat zegt Eurocommissaris Frans Timmermans op vragen van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer.

Nederland is te streng als het gaat om implementatie van natuurbeleid, gaf Timmermans aan tijdens een debat in het Europees Parlement over het verminderen van regelgeving. Hij stelt dat Europese landen juist veel vrijheid hebben om de doelen te halen die in Brussel zijn vastgelegd.

'Veel problemen zijn ontstaan door de manier waarop de natuurregelgeving is geïmplementeerd, zegt Timmermans. 'Dat is vaak ontkent door de Nederlandse landbouwministers, maar je kunt je wel afvragen waarom de natuurregels in sommige EU-landen zoveel meer problemen opleveren dan in andere landen.'

Habitatrichtlijn

Schreijer is blij met de uitspraak van Timmermans. 'We zeggen al jaren dat de Nederlandse interpretatie van de Europese natuurregels veel te streng is.'

'In de Habitatrichtlijn staat duidelijk dat ook rekening kan worden gehouden met sociale en economische aspecten. Daar houdt Nederland veel te weinig rekening mee', vindt ze.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
 • Zaterdag
  18° / 9°
  30 %
Meer weer