PvdD: Zuid-Holland jachtvrij

Marianne Thieme heeft gisteren samen met de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland, Carla van Viegen, op symbolische wijze provincie Zuid-Holland jachtvrij verklaard.

PvdD%3A+Zuid%2DHolland+jachtvrij
© Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren vindt dat de intrinsieke waarde en bescherming van in het wild levende dieren de uitgangspunten moeten zijn van provinciaal beleid.

De PvdD wil hiermee een statement maken tegen 'de massale en wrede doding van wilde dieren' in Zuid-Holland.

Bureaucratisch

Het huidige compensatiesysteem werkt averechts, aldus de PvdD. 'Het is een bureaucratisch systeem waar automatisch gerekend kan worden op aanzienlijke schadecompensatie. Dit staat innovatie in de landbouw in de weg.'

De partij wil in Zuid-Holland af van het verdienmodel van de jacht met 'voor de agrariërs de pacht en de jagers 't genot van het schot'. Via vergoedingsregelingen en afschotontheffingen hebben agrariërs en jagers nu alle belang bij het voortduren van de 'ganzenoverlast'.

Verstrikt

De PvdD wil dat provincie Zuid-Holland 'niet langer verstrikt is in deze belangenverstrengeling'. Daarom pleit de partij voor een systeem waarin het loont om verjaagmethoden te ontwikkelen en toe te passen, waarbij alleen uitzonderlijk grote (landbouw)schade wordt gecompenseerd.

De partij wil daarnaast een einde maken aan de hobbyjacht, inclusief het afschieten van dieren in het kader van populatiebeheer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer