LLTB-meldpunt wilde zwijnen nog steeds open

Het LLTB-meldpunt voor wilde zwijnen is nog steeds open. Pieter van Melick roept boeren en tuinders, maar ook burgers op daar gebruik van te maken om een beter zicht te krijgen op de omvang en verspreiding van de populatie en de aangerichte schade. Het gaat daarbij om visuele waarnemingen, maar ook om sporen en schade aan landbouwgewassen en bijvoorbeeld wroetschade in weilanden, die aantoonbaar zijn toe te wijzen aan wilde zwijnen.
Inmiddels zijn er 55 meldingen binnengekomen vanuit de gehele provincie, waarbij het per melding gaat om soms één of enkele tot zelfs vele tientallen dieren. Jagers laten daarbij weten niet altijd de mogelijkheid te hebben om de zwijnen voldoende te kunnen reguleren, bijvoorbeeld omdat de terreinen in beheer zijn bij het Limburgs Landschap, dat geen toestemming geeft om te jagen.
Het meldpunt wilde zwijnen is te vinden op de website van de LLTB. Melding maken kan ook door contact op te nemen met de LLTB-infolijn: telefoon (0900) 46365582 of e-mail info@lltb.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer