Altijd overleg met pachters

Appel - De eigenaar van Landgoed Appel in de buurtschap Appel bij Nijkerk moet altijd overeenstemming hebben met zijn pachters over een ontwikkeling op het landgoed die een of meer pachters treft.

Dat heeft gemeente Nijkerk deze week besloten. Rond het koepelplan van de landgoedeigenaar ontstond eind vorig jaar discussie omdat LTO Noord Veluwerand bezwaar had aangetekend tegen de gevolgde procedure.
De landgoedeigenaar wil onder andere huizen op het landgoed bouwen om extra inkomsten te genereren. Om de plannen gerealiseerd te krijgen, wordt gebruikgemaakt van een ‘uitnodigingsplanologie’. Kern van deze vorm van plannen maken is dat rekening wordt gehouden met de belangen van de omgeving.
‘Dat is niet gebeurd, terwijl eventuele bouwplannen grote gevolgen kunnen hebben voor de drie pachters van het landgoed en omliggende agrarische bedrijven’, zegt voorzitter Fije Visser van LTO Noord Veluwerand.
Door de bemoeienis van LTO Noord Veluwerand met de kwestie heeft de gemeenteraad nu dus besloten dat er zonder overeenstemming met de pachters geen ontwikkelingen mogelijk zijn.
Visser hoopt dat hierdoor boerderij De Ahof behouden kan blijven. Deze locatie zou volgens het koepelplan moeten veranderen of verdwijnen. ‘Dat zou jammer zijn van deze historische boerderij.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer