Monitoring voor PAS-gebied

Assen - LTO Noord-afdeling Aa en Hunze Assen maakt zich zorgen over de effecten van hydrologische maatregelen die voor het stroomgebied van de Drentsche Aa worden voorgesteld. De maatregelen komen voort uit de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

In de diverse deelgebieden worden maatregelen beschreven in termen als beekherstel, sloten verwijderen en interne ontwatering. Wat het precieze effect is op de aangrenzende landbouw is nog onduidelijk, stelt de LTO Noord-afdeling vast. Volgens de afdeling moet een gedegen systeem van monitoring daarin meer helderheid brengen.
Dat geldt tevens voor de PAS-plannen aan de westzijde van Assen. Het gaat onder meer om de uitbreiding van de woonwijk Kloosterveen en de aanleg van extra recreatieve zones rond het TT-circuit. De afdeling vindt dat zodra blijkt dat deze projecten niet doorgaan of worden aangepast, de dan vrijvallende stikstofruimte aan de landbouw moet kunnen worden toegewezen.

Droge heide

In de zienswijze geeft de afdeling ook aan dat in het natuurgebied Landgoed van Klaassteen nog steeds het habitattype ‘droge heide’ staat vermeld.
‘Het betreft een gebied waar rondom geen ontwikkelingsruimte is, terwijl er nog geen gedegen onderzoek naar is gedaan.’ De afdeling twijfelt dan ook aan de vermelding.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer