LTO+Noord+Overijssel%3A+check+onttrekkingen
Nieuws
© middenformaat

LTO Noord Overijssel: check onttrekkingen

Agrarische bedrijven in Overijssel die tot op 200 meter van een Natura 2000-gebied grondwater onttrekken, doen er verstandig aan om bij het waterschap te checken of die de bron ook daadwerkelijk heeft geregistreerd.

Deze oproep doet LTO Noord Overijssel nu de zestien beheerplannen voor Natura 2000-gebieden in die provincie ter inzage liggen, tot en met 23 maart. De organisatie heeft met provincie Overijssel afgesproken dat gemelde bronnen in die zone worden gezien als bestaand gebruik en dus vergunningvrij zijn.

Speel op safe

'Wij adviseren ondernemers om op safe te spelen', zegt beleidsadviseur Tjerk Elzinga. 'Is een bron niet geregistreerd, dan kunnen ze het beste alsnog een zienswijze indienen bij de provincie, waarin ze hun grondwateronttrekking melden.'

De melding bij het waterschap is een bestaande regel, die is vastgelegd in de keur van het waterschap. LTO Noord Overijssel signaleert echter dat met name in het werkgebied van waterschap Vechtstromen het aantal registraties relatief gering is.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer