Muizenschade: 260 hectare in Limburg

Naar aanleiding van de oproep van de LLTB om muizenschade aan graspercelen en andere gewassen te melden, zijn tot nu toe twintig meldingen ontvangen.

Muizenschade%3A+260+hectare+in+Limburg
© Twan Wiermans

Er is schade gemeld bij 262 hectare landbouwgrond, verdeeld over grasland (tien meldingen), fruitteelt (acht meldingen) en wintertarwe (twee meldingen).

Veruit de meeste boeren hebben een milde schade gemeld. Dat wil zeggen dat er tot 25 procent schade is aan een perceel.

Overleg

De LLTB trekt in dit dossier samen op met LTO Noord. Gezamenlijk treden zij vanuit LTO Nederland in overleg met het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie.

De inzet van dit overleg is dat gedupeerde agrariërs tijdelijk mogen afwijken van bepaalde regels op het gebied van het scheuren van grasland, erosie en bemesting.

Financiële problemen

Tevens wordt bekeken in hoeverre er regelingen opengesteld kunnen worden voor ondernemers die ten gevolge van de schade in financiële problemen komen. Belangrijk hiervoor is dat de schade wordt getaxeerd.

Hiervoor treedt de LLTB in overleg met de provincie Limburg. Zo vraagt de LLTB of de provincie Limburg, net als de provincie Friesland, de taxatiekosten voor het vaststellen van muizenschade aan gewassen wil financieren.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de LLTB bijeenkomst over het GLB op dinsdag 10 maart praat de LLTB de leden bij over het overleg met de provincie Limburg, het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie.

Daarnaast is er tijdens deze bijeenkomst ruimschoots de mogelijkheid voor het stellen van vragen. De locatie van de bijeenkomst in Zuid-Limburg wordt nog bekend gemaakt.

Schadeformulier

Muizenschade kan nog steeds worden gemeld via het schadeformulier op www.lltb.nl of de LLTB-infolijn: (0900) 46365582.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer