Groningen onderzoekt lening muizenschade

Provincie Groningen onderzoekt de mogelijkheden om boeren met muizenschade te helpen. Dat zegt gedeputeerde Henk Staghouwer.

Groningen+onderzoekt+lening+muizenschade
© Nieuwe Oogst - Tienke Wouda

'Het probleem is helder. Uit een inventarisatie is gebleken dat muizenschade ook in behoorlijke mate in Groningen optreedt. Wij kijken of wij kunnen aansluiten bij de regeling in Friesland', geeft Staghouwer aan.

Provincie Fryslân maakte vorige week bekend boeren een lening te verstrekken die niet meer bij hun eigen bank terechtkunnen met muizenschade. Een optie is een renteloze lening met een maximum van 75.000 euro en een looptijd van vijf jaar.

Niet tussen wal en schip

Fractievoorzitter Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie in Groningen liet eerder deze week weten dat getroffen landbouwbedrijven in Groningen niet tussen wal en schip mogen vallen.

Van der Graaf vroeg het college van Gedeputeerde Staten daarom om aan te sluiten bij de initiatieven die provincie Fryslân nu onderneemt.

Bij het meldpunt muizenschade van LTO Noord kwamen ruim honderd meldingen uit Groningen binnen. Het gaat om ruim 5.000 hectare die is beschadigd. Dit is zo’n 70 procent van het totale areaal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer