Nieuwe methode tegen muizenplaag

Peter Verhart uit Montfoort introduceert een nieuwe methode gepresenteerd om muizen te bestrijden. Hij maakt daarbij gebruik van een sleepdoek en CO2.

Nieuwe+methode+tegen+muizenplaag
© Grondig.com

Tijdens de behandeling op het veld wordt vanuit een giertank die het sleepdoek voorttrekt continu CO2 onder het zeil gepompt. Een tweede platte wagen die ernaast rijdt, zorgt voor de aanvoer van CO2.

Het gas laat het zeil opbollen en creëert daardoor een soort hovercraft-effect, waardoor de constructie gemakkelijk voort te trekken is. Het geheel rijdt met een snelheid van ongeveer 1,5 kilometer per uur over het land en dat is voldoende om alle muizen die zich hieronder bevinden te vergassen.

Ontheffing

Met deze nieuwe techniek hoopt Verhart een oplossing te kunnen bieden voor de enorme plaag. Speciaal voor deze toepassing vroeg Verhart ontheffing aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu om de techniek van het vergassen op deze manier te mogen gebruiken.

Verhart kreeg de ontheffing omdat de methode zeker in de openlucht verder niet gevaarlijk is. Dat meldt Grondig.com, vakblad voor specialisten in groen, grond en infra.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer