Jumbo op vingers getikt om prijsgarantie

Jumbo is vanwege 'De laagsteprijsgarantie op groente en fruit. Altijd' door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt. De supermarktketen moet melden dat het om groente en fruit in supermarkten gaat.

Jumbo+op+vingers+getikt+om+prijsgarantie
© Nieuwe Oogst

Groothandel Postuma AGF uit IJsselmuiden en marktkoopman H&M uit Nijland tekenden bezwaar aan tegen die slogan. De prijsgarantie geldt voor supermarkten, drogisterijen en slijterijen met een winkel of pick up point in dezelfde vestigingsplaats.

Zelfbedieningsgroothandels en weekmarkten vallen bijvoorbeeld buiten de regeling. Dat is volgens de RCC onduidelijk voor klanten en die eist daarom aanpassing van de slogan.

Altijd

De Reclame Code Commissie heeft volgens Jumbo-woordvoerder Laura Valks-Piessens geen probleem met de laagsteprijsgarantie an sich, maar valt over het woordje ‘altijd’ in de campagneregel.

Dit kan ten onrechte de suggestie wekken dat de garantie ook van toepassing is op onder meer weekmarkten. 'Dat is niet zo. Wij vergelijken proactief onze prijzen met die van alle andere supermarkten.'

Heldere communicatie

In de toekomst zal Jumbo dit anders uitdragen, verzekert Valks. 'Wij vinden heldere communicatie richting consumenten belangrijk. Daarom zullen wij in het vervolg duidelijker verwijzen naar de spelregels die horen bij de laagsteprijsgarantie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer