Aeromixsysteem heeft perspectief

Met het Aeromixsysteem van Bos Ecosystems kan de ammoniakuitstoot aanzienlijk worden gereduceerd. De volledige resultaten van het onderzoek dat Dairy Campus uitvoerde, worden vanaf 16 maart openbaar gemaakt, mel

Aeromixsysteem+heeft+perspectief
© WUR

Bij het Aeromix systeem wordt drijfmest in kelders en mestopslagen gemixt met behulp van luchtbellen. Deze luchtbellen worden met een compressor opgewekt en via een verdeler met leidingwerk en uitloopopeningen over de gehele putbodem van de stal verdeeld.

Emissie-meetunit

Het project is in de periode juli - november 2014 uitgevoerd in de emissie-meetunit van Dairy Campus. De emissie-meetunit bestaat uit 4 identieke afdelingen, elk met 15 ligboxen, die mest en klimaat gescheiden zijn. Iedere afdeling is volledig onderkelderd.

In dit onderzoek werd de ammoniakemissie van een afdeling met het Aeromixsysteem vergeleken met een afdeling zonder het systeem. Het systeem komt uit het verkennende emissieonderzoek naar voren als een perspectiefvol systeem om de ammoniakuitstoot aanzienlijk te reduceren.

Innovatieprogramma

Het onderzoek naar de ammoniakemissie van het Aeromixsysteem van Bos Ecosystems is het eerste project dat onder de vlag van het Innovatieprogramma Dairy Campus is afgesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer