LTO+met+Nederlandse+vacatures+naar+Polen
© nieuwe oogst/monique jansen

LTO met Nederlandse vacatures naar Polen

Een delegatie van LTO Seizoenarbeid en ZLTO gaat volgende week naar een banenbeurs in de Poolse stad Bialystok. Daar onderzoeken beide organisaties of het mogelijk is werkgevers rechtstreeks arbeidskrachten te laten werven in Polen.

In Bialystok is dinsdag en woensdag een beurs, waar Poolse werknemers zich oriënteren op werk in de Europese Unie. Medewerkers van LTO Seizoenarbeid en ZLTO en 2 ondernemers gaan onderzoeken wat de mogelijkheden van zo'n beurs zijn.

LTO Seizoenarbeid hoopt op de beurs in Polen geschikte en gemotiveerde mensen te vinden voor met name de vollegrondstuinbouw en boomteelt.

Noodzaak

'We willen weten hoe het werkt', zegt Frank de Wijs van ZLTO. 'Onze ondernemers hebben mensen nodig en die zullen voor een deel uit Polen moeten komen. De demografische ontwikkeling in Nederland toont aan dat die noodzaak de komende jaren alleen maar groter wordt. Dan is het belangrijk om nu al te kijken hoe het werkt met bijvoorbeeld zo'n banenbeurs.'

Ondernemers kunnen vacatures meegeven aan de delegatie. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor melden bij LTO Seizoenarbeid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 10°
  75 %
 • Maandag
  18° / 15°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  40 %
Meer weer