FIOD+onderzoekt+belastingfraude+Polen
Nieuws
© Belastingdienst

FIOD onderzoekt belastingfraude Polen

De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft woensdag de kantoren van een belastingadviesbureau in Lelystad, Den Haag en Tilburg doorzocht wegens vermoedens over fraude met belastingaangiften voor Poolse seizoenarbeiders.

Er werd onder meer administratie in beslag genomen. Een 37-jarige man werd aangehouden omdat hij het brein achter de valse belastingaangiften zou zijn.

Volgens de FIOD werden seizoenarbeiders op internet opgeroepen om hun aangifte door het belastingadviesbureau te laten doen. De Polen betaalden te weinig belasting omdat er op hun aangifte werd gelogen over de tijd dat ze in Nederland werkten.

ANP

Weer

 • Zondag
  13° / 13°
  90 %
 • Maandag
  13° / 8°
  20 %
 • Dinsdag
  13° / 7°
  40 %
Meer weer