Kwekers zetten Heemskerk op de kaart

Met de presentatie van een promotietruck afgelopen zaterdag willen 22 kwekers in Heemskerkerduin hun sierteeltgebied beter op de kaart zetten. Daarmee ging ook hun actie ‘Uit Heemskerk’ van start.

Kwekers+zetten+Heemskerk+op+de+kaart
© Jan Jong

Landbouwgedeputeerde Jaap Bond en wethouder Frank Frowijn onthulden de speciaal bestickerde vrachtwagen. Daarnaast lanceerden de kwekers de website uitheemkerk.nl. Ook willen de telers welkomstborden plaatsen bij de toegangswegen naar Heemskerkerduin.

‘We willen meer herkenning in de regio en bij de handel’, legt Guus Sinnige uit. Hij is een van de initiatiefnemers en teelt vollegrondstulpen. ‘Er zitten in Heemskerkerduin veel kleine bedrijven. Zij kunnen weinig aan promotie doen, maar gezamenlijk kunnen we dat wel. We willen laten zien wat er allemaal gebeurt in de schuren.’

Harde werkers

‘Van huis uit zijn Heemskerkers harde werkers. Alleen moet je wel eens over je schaduw heen kijken en je profileren. Daar hebben we minder aandacht voor. Op de veiling worden de producten uit Heemskerk namelijk goed gewaardeerd’, vervolgt eigenaar Rob Stet van transportbedrijf Stet Heemskerk.

De vervoerder van veel sierteeltproducten stelde een trailer beschikbaar om die te laten bestickeren. ‘Daarvoor zijn sponsors gevonden uit de sector.’

Heemskerkerduin

Heemskerkduin telt vijftig kwekerijen, die onder meer exporteren naar Moskou, New York, Londen en Tokio. Ook hebben de kwekers met hun producten diverse prijzen gewonnen bij bloemententoonstellingen.

Het tuinbouwgebied Heemskerkerduin biedt verder werk aan 1.500 fte’s.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer