Bustoer toont ‘andere’ veehouderij

Drongelen - Op initiatief van ZLTO Altena Biesbosch hebben vijftien Brabantse Statenleden, ambtenaren en bestuurders van de drie gemeenten vorige week vrijdag een toer gemaakt door het Land van Heusden en Altena.

Douwe KortingOndernemers in het gebied wilden zo laten zien dat ze niet over één kam geschoren willen worden met provinciaal beleid dat vaak gebaseerd is op problemen in vee-intensieve gebieden elders in de provincie. Want bijna iedere week is er in de Staten wel een debat over veehouderij.
‘Een discussie die bijna altijd draait om ontwikkelingen in een beperkt deel van de provincie. En de uitkomsten raken ons ook, ten onrechte’, betoogt Ariaan Straver, voorzitter van de ZLTO-afdeling.
De uitnodiging dateert van een jaar geleden, toen de bouwstop nog van kracht was en de inmiddels vastgestelde Verordening Ruimte nog volop in discussie was. ‘We zien de rondrit vooral als een kennismaking met ons gebied waar veehouderijen veelal grondgebonden zijn, waar ruimte ligt voor duurzame ontwikkeling en waar een positieve maatschappelijke discussie gevoerd wordt over de toekomst van de landbouw.’
Volgens Straver is de kennismaking geslaagd. Of het ook leidt tot ander beleid voor Het land van Heusden en Altena? ‘Ik ben blij dat we samen met de gemeenten uit het gebied een krachtig geluid hebben laten horen. We blijven hameren op meer maatwerk en vertrouwen vanuit de provincie. Ik denk dat deze boodschap goed over is gekomen. Of de provincie concreet met ons signaal aan de slag gaat? De bal ligt bij hen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer