Acht+lijsten+bij+verkiezingen+Zuiderzeeland
Nieuws
© Waterschap Zuiderzeeland

Acht lijsten bij verkiezingen Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland gaat de verkiezingen in met acht lijsten. 50PLUS, de Algemene Waterschapspartij, CDA, ChristenUnie, SGP, VVD, Water, Wonen en Natuur en Werk aan Water leveren kandidaten voor het bestuur.

Voor het bestuur van Zuiderzeeland zijn achttien zetels verkiesbaar. Iedere inwoner van Flevoland mag een stem uitbrengen op een van de kandidaten.

Daarnaast zijn er zeven geborgde zetels voor agrariërs, bedrijven en natuurorganisaties. Bestuurders voor deze zetels worden voorgedragen door LTO-Noord (drie zetels), de Kamer van Koophandel (drie zetels) en het Bosschap (één zetel).

Stempas

De waterschapsverkiezingen vinden gelijktijdig plaats met de verkiezing voor Provinciale Staten en worden deze keer via stembusverkiezingen gehouden. Stemgerechtigden krijgen een stempas voor beide verkiezingen thuisgestuurd.

Op 19 maart wordt de voorlopige uitslag bekendgemaakt. Het nieuwe bestuur wordt 26 maart 2015 beëdigd. De bestuursperiode loopt tot en met 2019. Begin 2019 zijn opnieuw verkiezingen.

Weer

 • Zondag
  16° / 12°
  70 %
 • Maandag
  18° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  17° / 12°
  60 %
Meer weer