Acht lijsten bij verkiezingen Zuiderzeeland

Waterschap Zuiderzeeland gaat de verkiezingen in met acht lijsten. 50PLUS, de Algemene Waterschapspartij, CDA, ChristenUnie, SGP, VVD, Water, Wonen en Natuur en Werk aan Water leveren kandidaten voor het bestuur.

Acht+lijsten+bij+verkiezingen+Zuiderzeeland
© Waterschap Zuiderzeeland

Voor het bestuur van Zuiderzeeland zijn achttien zetels verkiesbaar. Iedere inwoner van Flevoland mag een stem uitbrengen op een van de kandidaten.

Daarnaast zijn er zeven geborgde zetels voor agrariërs, bedrijven en natuurorganisaties. Bestuurders voor deze zetels worden voorgedragen door LTO-Noord (drie zetels), de Kamer van Koophandel (drie zetels) en het Bosschap (één zetel).

Stempas

De waterschapsverkiezingen vinden gelijktijdig plaats met de verkiezing voor Provinciale Staten en worden deze keer via stembusverkiezingen gehouden. Stemgerechtigden krijgen een stempas voor beide verkiezingen thuisgestuurd.

Op 19 maart wordt de voorlopige uitslag bekendgemaakt. Het nieuwe bestuur wordt 26 maart 2015 beëdigd. De bestuursperiode loopt tot en met 2019. Begin 2019 zijn opnieuw verkiezingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer