Rechter tegen natuur Wieden

Overijssel - De Raad van State vindt dat het ministerie van Economische Zaken ten onrechte enkele landbouwpercelen bij Zuidveen en Wanneperveen heeft aangewezen als natuurterrein.
LTO Noord had beroep aangetekend tegen de aanwijzing tot Habitatrichtlijngebied. Door deze maatregel zou de landbouwgrond onderdeel worden van het Natura 2000-gebied Wieden-Weerribben. Dat brengt gebruiksbeperkingen met zich mee.
Volgens de organisatie zijn de soorten die het ministerie er wil beschermen helemaal niet aanwezig. Ook zijn voor de betreffende percelen geen speciale beschermende maatregelen voorzien. Daarbij geldt voor de gronden tevens een ander peilbeheer dan voor het naastgelegen natuurgebied De Wieden.
Het argument van LTO Noord dat De Wieden ten onrechte is aangewezen als beschermingsgebied voor de grote vuurvlinder, werd niet geaccepteerd door de Raad van State. Ook dat veel bedrijven nu al jaren niet weten wat de gevolgen zijn van het aanwijzen van Wieden-Weerribben vond de rechter niet relevant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer