Glastuinders tonen hun trots in film (video)

Tuinders in de Bommelerwaard en Neerijnen hebben een film gemaakt om aan de buitenwereld te laten zien wat zich in hun kassen afspeelt.

Glastuinders+tonen+hun+trots+in+film+%28video%29
© Berrie Klein Swormink

Een van de hoofdrolspelers in de film 'Een greep uit de kas' is David van Tuijl uit Zuilichem.

Samen met zijn broer Rochus heeft hij drie chrysantenkwekerijen met een totale kweekoppervlakte van 15 hectare.

Minder bescheiden

'Toen ze me vroegen om mee te werken, hoefde ik niet lang na te denken. De film is een mooi middel om te vertellen wat we doen als glastuinders', vertelt Van Tuijl.

'Als glastuinders hebben we een fijn beroep en maken we mooie producten. Daar mogen we best iets minder bescheiden over zijn.'

'Een greep uit de kas' is vorig najaar geproduceerd. De film is een van de activiteiten in project 'Interactie met de samenleving' dat deel uitmaakt van Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen.

Acceptatie

'We hopen dat de film een bijdrage levert aan acceptatie en begrip in de directe omgeving van glastuinbouwbedrijven in deze regio', zegt Heidi Uenk.

Ze werkt voor Projecten LTO Noord en begeleidt in opdracht van Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen project 'Interactie met de samenleving'.

Volgens Uenk is de beeldvorming over glastuinders bij het grote publiek niet altijd volledig. 'Er zijn nogal wat vooroordelen over bijvoorbeeld lichtuitstoot en de inzet van goedkope arbeid.'

Cowboys

Dat ervaart Van Tuijl ook: 'Soms worden we neergezet als cowboys. De boodschap van de film is dat tuinders veel passie hebben voor hun werk en net als andere mensen hard moeten werken voor hun boterham.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer