Menselijke maat

U heeft het vast gelezen of gehoord: de LLTB gaat reorganiseren en minstens twaalf medewerkers verliezen hierdoor hun baan. Slecht nieuws voor de medewerkers die het betreft, maar helaas noodzakelijk. We hebben te maken met afnemende ledenaantallen, met als gevolg dalende contributie-inkomsten en we kunnen natuurlijk niet blijven interen op ons vermogen.
Ook zonder dit financiële argument is een reorganisatie nodig. De oude werkwijze waarin we de dienstverlening aan de leden intern verdeelden naar specialismen zoals water, ruimtelijke ordening, vakgroepen en afdelingen, is achterhaald. De ondersteuning die we bieden is veel complexer geworden in een maatschappelijke en economische omgeving die snel verandert en waar alles met alles samenhangt. We moeten daarom meer projectmatig en integraal gaan werken. Onveranderd staat daarin het toekomstperspectief van onze leden centraal.
Natuurlijk blijven we gesprekspartner voor provinciale en lokale overheden, net zoals we dat via LTO Nederland landelijk en Europees blijven doen. Medio maart ontvangt u weer de Resultatenkrant over 2014 en u zult versteld staan van de vele activiteiten die de LLTB heeft ontplooid die bijdragen aan de ontwikkelingsruimte van onze land- en tuinbouw. Maar we zullen daar scherpere keuzes in moeten maken, waarbij de effectiviteit van onze inzet voor de leden maatgevend is.
Bovendien krijgen we steeds vaker te maken krijgen met de maatschappelijke context. De hedendaagse boer moet niet alleen uitblinken in zijn of haar vakmanschap en ondernemerschap, maar ook nog eens een persoon zijn die dat op een toegankelijke wijze doet met respect voor mens, dier en omgeving. Op al deze gebieden willen we ondersteuning bieden.
Dat vergt een integrale benadering, waarin we bijvoorbeeld ondernemersgroepen kunnen helpen in nieuwe verdienmodellen, maar ook in overleg met maatschappelijke organisaties projecten kunnen opzetten. We moeten blijven aantonen dat het boerenbelang een algemeen maatschappelijk belang is. Want wij zorgen tenslotte voor voedsel, welvaart én het landschap.
Onze LLTB is en blijft een levenskrachtige organisatie, ook in financieel opzicht, omdat we kansen zien in deze veranderende tijden. Daarom gaan we ons hergroeperen. We moeten daarin zorgvuldig te werk gaan en de menselijke maat hanteren.

Elly Roebroek,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer