Innovatie tuinbouw Venlo heet BrightBox

BrightBox is de nieuwe naam van het onderzoeks- en onderwijscentrum in het Atrium van de Venlose Innovatoren. De naam werd vrijdag onthuld.

In Brightbox werken HAS Hogeschool, Botany, Philips Horticulture LED Solutions en provincie Limburg samen. Op het voormalig Floriadeterrein in Venlo verrijst daarvoor een onderzoeks- en onderwijscentrum op het gebied van hightech tuinbouw.

In klimaatcellen worden, onafhankelijk van natuurlijke factoren, op grote schaal planten geteeld. Binnen de faciliteit kunnen factoren die de groei van een plant bepalen als licht, lucht, temperatuur, voeding, water en grond/substraat worden gestuurd.

Het is het eerste Europese project waar op bedrijfsmatige schaal in meerlagen teeltonderzoek naar al deze factoren plaatsvindt.

Namenwedstrijd

Student bedrijfskunde en agribusiness Rens Janssen aan HAS Hogeschool won de namenwedstrijd en nam daarvoor een mini-BrightBox in ontvangst.

Janssen vindt het woord BrightBox perfect passen bij de hightech tuinbouwfaciliteit: 'Een box associeer ik met onverwachte inhoud, met een constructie waar je iets in stopt om er iets beters uit te halen. En ‘bright’ werkt in dit geval volgens mij heel goed. Het woord betekent namelijk niet alleen ‘slim’, maar ook ‘helder’.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer