Boeren Ede betrokken bij ‘Food’

Gemeente Ede heeft ‘Food’ hoog in het vaandel staan. Bedrijven, burgers en boeren mogen meedenken en meepraten over dit thema. ‘Ik ben blij dat het voor de gemeente logisch is dat wij worden uitgenodigd’, zegt voorzitter Conny van den Top van LTO Noord Ede.

Henriët DijkVoordat het gemeentebestuur deze visie opstelt, wil het graag de meningen en ideeën uit het veld horen. Daarom hield Ede vorige week in het gemeentehuis een zogeheten beeldvormende bijeenkomst met tegelijkertijd een food-infomarkt. Daar konden verschillende organisaties hun standpunten naar voren brengen en zich presenteren in een kraam.

Wereldmarkt

Van den Top was een van de sprekers tijdens de bijeenkomst. In een ‘pitch’ – een korte speech – kon zij de opvattingen vanuit de Edese land- en tuinbouw naar voren brengen. ‘Wat ik mooi vond om te horen was dat de wethouder in zijn openingswoord de primaire sector niet vergat. Hij vertelde dat wij voor de wereldmarkt produceren, hard werken en het goed doen’, vertelt zij.
In overleg met haar medebestuurders heeft de voorzitter de speerpunten voor LTO Noord Ede op een rij gezet. ‘Daarbij was het uitgangspunt dat wij naar burgers toe willen laten zien wat wij doen’, zegt Van den Top. Zo benoemde zij tijdens haar pitch dat boeren aan de basis van de voedselproductie staan, hoogwaardige kwaliteit leveren en de productie kunnen verhogen om meer monden te kunnen voeden.
‘Verder heb ik verteld dat wij in staat zijn om de kennis die bij scholen zit in de praktijk te brengen en dat er grote stappen zijn gezet op het gebied van emissie en antibioticagebruik.’
Richting gemeente gaf Van den Top het signaal af dat boeren en tuinders de ruimte willen om zich te kunnen blijven ontwikkelen. ‘Daarbij heb ik om creativiteit gevraagd. Dat is nodig, wil je plannen waar kunnen maken.’
Na afloop van de pitchrondes gingen Van den Top en haar medebestuurders in gesprek met geïnteresseerden die bij de LTO Noord-kraam langskwamen met vragen of opmerkingen.
‘Zo leer je weer mensen kennen. Daarom is het belangrijk om bij dergelijke bijeenkomsten te zijn, om je gezicht te laten zien.’

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer