Bio-beurs

Afgelopen week was de Bio-beurs in Zwolle. De beurs waar heel biominded Nederland en omsteken elkaar ontmoet. Wat voorheen de BioVak werd genoemd, is dit jaar voor het eerst mede georganiseerd door onze ‘eigen’ organisatie, Bionext.
Wij staan al vanaf de beginjaren met een stand op deze beurs. Ieder jaar wordt het groter en komen er meer bezoekers. Dat kun je ook merken aan de interesse van de nationale pers met berichtgeving op BNR Nieuwsradio en Radio 1. Zelfs Jan Roos, reporter van PowNews, zag ik voorbijkomen met zijn beroemde roze microfoon. Vast op zoek naar een item met een echt geitenwollensokkentype. Ik denk echter dat hij zijn ogen heeft uitgekeken vanwege de professionaliteit van de biologische sector.
De IJsselhallen stonden vol met standhouders en streekpleinen met streekproducten. Tijdens de beurs werden diverse lezingen en workshops gehouden. Het voordeel dat de beurs vanuit de sector wordt georganiseerd, is dat het een echte boerenbeurs blijft. Het is niet erg dat er geïnteresseerde burgers komen, maar het belangrijkste blijven toch de mensen die zelf in de sector werken.
Zo’n beurs is voor ons ideaal om bestaande en nieuwe klanten te ontmoeten. Je ontmoet mensen die je al jaren alleen maar aan de telefoon spreekt. Maar zelfs dan zie je hen niet allemaal. De dagen erna bellen mensen die wel zijn langsgelopen, maar omdat we in gesprek met iemand anders waren, niet zijn aangekomen.
Het zijn altijd twee gezellige dagen, die omvliegen. Jammer dat we zelf te weinig tijd hebben om over de beurs te lopen. Gelukkig maakt de nazit dit nog een beetje goed.
Bij het afbreken van de stands ontstaat een levendige ruilhandel tussen standhouders. Zo heeft de één kaas in de aanbieding in ruil voor wat pootgoed. De ander heeft bekertjes nodig om nog een wijntje in te schenken. Die worden dan geruild voor heerlijke kerriesoep.
Wij moeten altijd wachten totdat de lampen zijn afgekoeld, voordat ze in de doos kunnen. Daarom hebben we nog tijd voor een drankje en een stukje kaas. Maar het lijkt erop dat de lampen ieder jaar warmer worden. We moesten aan het eind nog opschieten, want voor de volgende dag stond er alweer een trekkertrekspektakel in de IJsselhallen op de agenda.

Carel Bouma

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer