Kades Dubbele Wiericke West versterkt

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat de westelijke kade langs de Dubbele Wiericke tussen Nieuwerbrug en Hogebrug in gemeente Bodegraven-Reeuwijk verbeteren. Het traject is ongeveer 5,5 kilometer lang.

Kades+Dubbele+Wiericke+West+versterkt
© Wikimedia

Uit de toetsing van de kering is gebleken dat het beschreven deel van de kade niet voldoet aan het vereiste veiligheidsniveau, meldt Rijnlanden. De kade voldoet niet aan de hoogte-eis, maar ook de binnenwaartse stabiliteit is op een aantal plaatsen onvoldoende.

De kade is voor het overgrote deel in eigendom van het waterschap.Een paar kleine gedeelten zijn in eigendom van vijf particulieren.

Ophogen

De verbetering bestaat voornamelijk uit het ophogen van de groene kade en het verflauwen van het talud. Op enkele plaatsen wordt gebruik gemaakt van constructies, zoals een betonnen damwand.

De uitvoering van de werkzaamheden staat gepland van april 2015 tot november 2015. Tijdens de uitvoering wordt de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk beperkt, bijvoorbeeld door waar mogelijk vanaf het water te werken.

Inzage

Voor het ontwerp is een ontwerp-projectplan opgesteld. Om alle belanghebbenden te informeren en de mogelijkheid te bieden hun zienswijze kenbaar te maken, wordt dit ontwerp-projectplan ter inzage gelegd tot en met 6 maart 2015.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer