Natuurcoöperatie Groenzoom van start

Een groep van dertien boeren bij Berkel en Rodenrijs heeft deze week definitief Natuurcoöperatie De Groenzoom opgericht. Zij wil de toekomstige natuur en recreatie van de 560 hectare grote Groenzoom en Bergboezem gaan beheren.

Natuurco%C3%B6peratie+Groenzoom+van+start
© LTO Oostland

De boeren tekenden eerder al een intentieovereenkomst waarbij de agrariërs hun medewerking toezegden. De coöperatie schrijft zich binnenkort in op het bestek van gemeenten Lansingerland en Pijnacker Nootdorp, de opdrachtgevers voor het beheer.

'Onze bedrijven liggen goed verspreid over het hele gebied. Ieder lid zal de percelen naast of om zijn bedrijf op de juiste wijze moeten onderhouden en gebruiken om de gestelde natuurdoelen te behalen', vertelt secretaris Ria van der Burg van LTO Noord Oostland. De afdeling is initiatiefnemer van de Natuurcoöperatie Groenzoom.

Akte

De officiële oprichting is dinsdag beklonken met de ondertekening van de coöperatieakte. 'Daarin hebben we onder meer afspraken gemaakt hoe we het beheer verdelen', aldus Van der Burg. 'Er liggen nu duidelijke statuten waar de boeren voor langdurig beheer mee vooruit kunnen.'

De boeren konden de akte online door een zelf ontwikkelde portal van de notaris overleggen. Bij de ondertekening op het kantoor was het bestuur van de natuurcoöperatie anawezig. Naast Van der Burg bestaat die uit schapenhouder Martin Oosthoek (voorzitter), melkveehouder en kaasmaker Lisette van der Burg en veehouder Dirk Gravesteyn.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost-West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer