Ruilverkaveling Groot Wilnis is rond

Op de ruilverkaveling in Groot Wilnis - Vinkeveen werd vandaag de laatste klap gegeven tijdens de slotsessie in de Willistee in Wilnis.

Ruilverkaveling+Groot+Wilnis+is+rond
© Nieuwe Oogst

De ruilverkaveling was in februari gestart als een van de onderdelen van het convenant Groot Wilnis - Vinkeveen uit 2010.

Dat moet een plas-drasverbinding tot stand brengen die een ecologische schakel vormt tussen de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse plassen.

Inrichten en beheren

Zo'n dertig veehouders brachten grond in en kregen elders grond terug. Zo'n vijftien boeren krijgen de natuurverbinding over hun land en gaan deze zelf inrichten en beheren.

Ook boeren uit polder Oukoop deden mee zodat er meer ruilgrond beschikbaar was en winst voor de landbouwstructuur viel te behalen. Er was zo'n 100 hectare grond van Bureau Beheer Landbouwgronden beschikbaar.

Getaxeerd

'De laatste punten moeten nog op de i worden gezet. Sommige percelen moeten opnieuw getaxeerd en enkele ondernemers moeten de financiering nog rond krijgen. Maar ik heb veel tevreden gezichten gezien.'

Dat zei een opgetogen Theo Stam van LTO Noord Utrecht na afloop. Hij heeft de verkaveling begeleid. Ook Projecten LTO Noord had hierbij een rol. De aktepassering bij de notaris staat voor oktober gepland.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer