Start van werk hoogwatergeul

Veessen - Minister Melanie Schultz van Haegen gaf deze week het startsein voor drie projecten in het kader van Ruimte voor de Rivier. Het gaat om de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld en de dijkverleggingen bij Cortenoever en Voorsterklei.

Jacomien VoorhorstTussen Veessen en Wapenveld komt een hoogwatergeul die maximaal anderhalve kilometer breed wordt. De geul gaat alleen open als er sprake is van een extreem hoge waterstand in de IJssel. Het rivierwater stroomt er bij Veessen in en bij Wapenveld weer terug.
De verwachting is dat de hoogwatergeul slechts één keer in een mensenleven nodig zal zijn. De rest van de tijd wordt het gebied als landbouwgrond gebruikt.
De aanleg van de geul leidde tot felle protesten bij boeren en burgers, omdat er vijf huizen en negen boerderijen moesten wijken. De actievoerders hebben zich neergelegd bij de plannen. Maar volgens Ireen Bunnik, voormalig actievoerder, is het vandaag toch vooral het feestje van de minister en niet van het gebied.
Ook bij Voorst en Cortenoever (bij Brummen) krijgt de IJssel meer ruimte. Daar verdwenen vijf agrarische bedrijven en vijftien burgerwoningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer