Finale Ver(s)koper van het jaar gespeeld

Het team van kweker Roland van der Werf heeft gisteravond de titel Ver(s)koper van het jaar gewonnen. In Naaldwijk streden tien teams van MBO Greenportstudenten mee in deze educatieve marketingwedstrijd.

Finale+Ver%28s%29koper+van+het+jaar+gespeeld
© Greenport MBO

Het tweede team is dat van Gerbera kweker Holsteijn Flowers en derde is team potplantenkwekerij Solisplant. Juryvoorzitter Thijs van der Valk was vol lof over de kwaliteit van de teams. 'Eigenlijk zijn het allemaal winnaars.'

De drie winnende teams worden 2 april aanstaande getrakteerd op een lunch, rondleiding en proeverij bij Rob Baan van Koppert Cress en ze krijgen een cheque van respectievelijk 75, 50 en 25 euro.

Marketing

In deze wedstrijd moest elk team studenten een glastuinbouwbedrijf aan een deskundige jury 'verkopen'. Dat deden zij met fictieve beurspresentaties.

De jury lette bij de beoordeling vooral op de toegevoegde waarde van het product, de marketinggedachte, de klantgerichtheid en de PR-campagne van de telers.

Aantrekkelijk

De beroepenwedstrijd is georganiseerd door LTO en MBO Greenport en heeft als doel de beroepen in de tuinbouw zichtbaar en aantrekkelijk te maken voor jongeren.

De jury bestond uit Margriet Looije van Looije Tomaten (verkoper honing- en droomtomaten), Carl Grootscholte van Carl Sales Support, Thijs van der Valk van OK Plant (verkoper orchidee en seizoenspotplanten) en Nico Verduin (voorzitter LTO Noord Noord-Holland en dossierhouder onderwijs).

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer