Kinderopvang+Tjarietstee+tegen+de+stroom+in
Nieuws
© Fotografie Jelte Oosterhuis

Kinderopvang Tjarietstee tegen de stroom in

Jantina en Matthijs Spriensma uit het Noord-Groningse Roodeschool bouwden tegelijkertijd een bedrijf op. Zij een kinderopvang, hij een akkerbouwbedrijf.

'Het waren zware jaren. Zonder kinderopvang en samenwerking met een collega-akkerbouwer hadden we het heel moeilijk gehad', stelt Jantina Spriensma.

De verbouwing van de peuterzaal in de schuur van het akkerbouwbedrijf is net achter de rug. Ook verrees er vorig jaar een aardappelbewaarloods op het erf, onder de rook van de Eemshaven.

130 kinderen

Wekelijks vangt Kinderopvang Tjarietstee 130 kinderen op van nul tot en met tien jaar. 'Het gaat hartstikke goed. We gaan tegen de landelijke stroom in van de afname van het aantal kinderopvangen.'

Volgens de ondernemer is het succes van de kinderopvang vooral te danken aan het andere kinderopvangconcept dan doorsnee.

'Ouders zien kinderopvang op de boerderij als groot pluspunt. Kinderen moeten vooral buiten kunnen zijn en daar met elkaar kunnen spelen, ook bij minder goed weer. Wij hebben voor alle peuters en kinderen van de buitenschoolse opvang regenjassen en laarzen.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer