Lichte+groei+agrarische+kinderopvang
© Foto: 'Hummelhûs

Lichte groei agrarische kinderopvang

Waar veel reguliere kinderopvangbedrijven hun deuren noodgedwongen moeten sluiten is bij de agrarische kinderopvang sprake van een lichte groei. Dat stelt voorzitter Anton IJsseldijk van de Vereniging Agrarische Kinderopvang (VAK) .

Vorig jaar gingen in Nederland 152 kinderopvangbedrijven failliet, blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Dat is meer dan het dubbele van het aantal bedrijven dat in 2012 noodgedwongen zijn deuren moesten sluiten, namelijk 73.

De agrarische kinderopvang lijdt niet onder de rijksbezuinigingen op de kinderopvang, geeft IJsseldijk aan. 'Circa drie leden van de VAK openen dit jaar een agrarische kinderopvang. Bovendien is de bezetting van de huidige agrarische opvangbedrijven voldoende om rendabel te blijven.'

Groen is hip

Dat agrarische kinderopvangverblijven stabiel blijven komt volgens de voorzitter doordat de opvangen iets anders te bieden hebben dan reguliere. 'Groen is hip op dit moment. De kinderen zijn veel buiten.'

Daarbij waarderen de ouders de kleinschaligheid van agrarische kinderopvang. Een laatste pluspunt is dat de keuzemogelijkheid voor ouders groter is, nu de wachtlijsten bij kinderopvangverblijven weg zijn. 'Ouders gaan zoeken naar een leuke kinderopvang. Ze worden steeds kritischer.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer