Gebiedsplannen voor Zuid-Friesland

Wetterskip Fryslân stelt voor de regio ten oosten en ten westen van Wolvega de watergebiedsplannen Tjonger en Zuidelijke veenpolders op.

Gebiedsplannen+voor+Zuid%2DFriesland
© Nieuwe Oogst

In de plannen staat hoe het waterschap het waterbeheer hier de komende 10 jaar wil uitvoeren. Vandaag in Nieuwehorne en donderdag in Echtenerbrug zijn er presentaties van de ontwerpplannen aan de streek.

Het plangebied Tjonger ligt globaal tussen Heerenveen, Wolvega en Haulerwijk, het plangebied Zuidelijke Veenpolders in een groot gebied tussen Wolvega en de Tsjûkemar.

Gewenst peil

Voor de watergebiedsplannen onderzoekt Wetterskip Fryslân het watersysteem op het gewenste waterpeil voor zowel landbouw als natuur, het beheer en onderhoud van watergangen, regionale wateroverlast, verdroging en waterkwaliteit.

Voor beide gebieden geldt dat het watersysteem over het algemeen naar behoren voor de landbouw functioneert en er geen acute problemen zijn. Eventuele urgente knelpunten pakt het waterschap op binnen het reguliere beheer en onderhoud.

Klankbordgroepen

De ontwerpwatergebiedsplannen zijn in samenspraak met klankbordgroepen opgesteld, die uit vertegenwoordigers van onder andere landbouw, natuur en gemeenten bestaan. De in de watergebiedsplannen voorgestelde maatregelen worden in een later stadium in overleg met belanghebbenden nader uitgewerkt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer