Regionale aanpak zwarte rat Noord-Limburg

De LLTB gaat samen met de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Venlo de zwarte rat bestrijden.

Regionale+aanpak+zwarte+rat+Noord%2DLimburg
© -

De campagne start deze maand. Met een enquête proberen de partijen de omvang van het probleem in kaart te brengen, om vervolgens daadwerkelijk aan de slag te gaan met het terugdringen van de overlast.

De zwarte rat zorgt met name in het buitengebied van Noord-Limburg voor overlast. 'Het dier is goed te bestrijden met een collectieve aanpak', zegt Edwin Michiels, voorzitter van LLTB-afdeling Horst-Venlo.

Enquête

Met enquêtes onder ondernemers en informatiebijeenkomsten wordt de omvang van het probleem in kaart gebracht.

'De ervaring leert dat betrokkenen lang niet altijd melding maken van rattenoverlast', zegt Michiels. 'Ratten zijn nachtdieren en blijven daarom vaak onopgemerkt. Maar om de overlast terug te dringen moet echt inzichtelijk worden waar het probleem zich voordoet en hoe groot het is. Ik roep dan ook alle agrariërs in het gebied om op mee te doen aan de enquête, zodat we dit probleem samen kunnen aanpakken.'

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer